Eenvoudig bezoek

Bezoek

Eenvoudig

Ontdek de geschiedenis van het Wellington Museum! Het Wellington Museum is gevestigd in een oude herberg uit 1705 en staat nu op de monumentenlijst.

U kunt er de grootste collectie van het slagveld van Waterloo bewonderen, gepresenteerd in een levendige scenografie. Het museum wijdt zijn zalen aan de emblematische figuren van de Slag bij Waterloo.

Om ten volle van het bezoek te kunnen genieten, zijn er gratis audiogidsen beschikbaar. Ze zijn beschikbaar in 6 talen: Frans, Nederlands, Engels, Duits, Spaans en Italiaans.

Als u meer wilt weten over de geschiedenis van de belangrijke spelers in de Slag bij Waterloo, is het mogelijk om een rondleiding te boeken.

20220324_123125
waterloobd-ducobu5

Tentoonstelling

Tijdelijke

De stad zet de schijnwerpers op comics door op 20, 21 en 22 mei voor de allereerste keer het Waterloo BD Festival (WBDF) te organiseren! Je kunt veel auteurs van de 9e Kunst ontdekken!

Het Wellingtonmuseum organiseert van vrijdag 13 mei tot en met zondag 28 augustus een dubbeltentoonstelling onder de titel “Iván Gil en Simon Spruyt”.

Deze tentoonstelling brengt twee auteurs samen rond het thema van de Slag bij Waterloo: Simon Spruyt en Iván Gil!

Bezoek

Les Nocturnes

De Nocturnes komen naar het Wellington Museum! Ontdek het museum bij maanlicht op donderdag 09 juni vanaf 17 uur.

Dompel u onder in het Schotland van 1815 en geniet van het museum zoals u het nog nooit gezien hebt! Op het programma: rondleidingen, proeverijen en muzikale ontdekkingen!

Het museum is geschikt voor jong en oud en biedt diverse activiteiten voor het hele gezin.

BM2202-CAMPAGNE-NOCTURNES21-POST-YEUX-1920x1920-fixe

PARTNERS