Duik in de geschiedenis!

Musée Wellington

Welkom in het Wellington museum !

Ontdek wat er gebeurde op 18 juni 1815, toen de troepen van Napoleon oog in oog kwamen te staan met die van Wellington. In dit gebouw uit 1705 vestigde de hertog van Wellington, opperbevelhebber van de geallieerde legers, zijn hoofdkwartier om er de nachten van 17 en 18 juni 1815 door te brengen. Hier stelt de hertog eveneens de overwinningsboodschap voor de Britse regering op.

Aan de hand van authentieke souvenirs, wapens en gravures reconstrueren de verschillende museumzalen de gebeurtenissen van die tijd en houden ze de herinnering aan de naties en soldaten die deelnamen aan de strijd, levendig.

Bovendien heeft het museum een zaal voor tijdelijke tentoonstellingen, waar het verschillende evenementen organiseert.

Meer informatie.

Reserveer uw bezoek online

Laden in uitvoering …

MAATREGELEN COVID-19

Om het museum te bezoeken, moet u eerst reserveren, online of telefonisch (02/357 28 60). In overeenstemming met de eisen van de nationale veiligheidsraad heeft het team van het Wellingtonmuseum preventieve veiligheids- en hygiënemaatregelen getroffen voor het welzijn en het comfort van de bezoekers en het personeel:

  • Het museum is open van 9:30 tot 18:00, tot en met 31 augustus. Daarna worden de openingsuren al dan niet aangepast, afhankelijk van de situatie.
  • We laten per tijdblok een beperkt aantal bezoekers toe, die een vast eenrichtingsparcours moeten volgen.
  • Voor personen die onder hetzelfde dak wonen, zijn er geen beperkingen.
  • We raden sterk aan een mondmasker te dragen. Bezoekers die er geen bij zich hebben, kunnen er aan het onthaal een kopen voor € 1.
  • Er wordt ook hydroalcoholische gel ter beschikking gesteld. Het is verplicht de gel te gebruiken vóór het bezoek, voordat u de audiogids in ontvangst neemt en wanneer u iets wilt kopen in de winkel.
  • Op dit moment is er geen vestiaire. Wij vragen u dan ook alleen kleine tassen mee te nemen. Wij kunnen geen tassen, kinderwagens, aankopen of andere voorwerpen bijhouden aan het onthaal.

Onze partners