FAQS

FAQS

VAAK GESTELDE VRAGEN

zijn reserveringen verplicht?

Reserveringen zijn niet meer nodig. Om u in deze moeilijke periode in de beste omstandigheden te kunnen ontvangen, raden wij u echter aan uw bezoek van tevoren te reserveren. Zo kunnen we de bezoeken zo goed mogelijk spreiden over alle tijdslots. U kunt uw tickets hier of telefonisch reserveren op 02/375.28.60.

IS HET TOEGESTAAN OM FOTO'S OF FILMOPNAMEN TE MAKEN IN HET MUSEUM?

Ja, het gebruik van camera’s is toegestaan in het museum.

Moeten we onze tickets uitprinten?

Nee, het is niet nodig om uw tickets af te printen. Ga gewoon naar de receptie en vertel ons uw naam. Wij vinden uw reservering direct op onze computer.

Is het museum open op zondag en feestdagen?

Ja, wij zijn elke dag open en ook op feestdagen*! Van 01/04 tot 30/09 zijn wij geopend van 9.30 tot 18.00 uur. Van 01/10 tot 31/03 zijn wij geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Let op: op 24/12 en 31/12 sluiten wij om 13.30 uur. *Met uitzondering van 25 december en 1 januari.

Is het mogelijk om met mijn ticket meerdere keren op dezelfde dag het museum binnen te gaan?

Nee, de uitgang is definitief.

Zijn er audiogidsen beschikbaar? Zo ja, in welke talen zijn deze beschikbaar?

Ja, audiogidsen zijn inbegrepen in uw ticket. Deze zullen de geschiedenis van de Slag bij Waterloo en de hertog van Wellington in detail uitleggen tijdens 45 minuten. Onze audiogidsen zijn beschikbaar in zes verschillende talen: Frans, Nederlands, Engels, Duits, Spaans en Italiaans.

Bestaat er een pass die verschillende musea van de Slag bij Waterloo omvat?

Ja, we hebben de 1815 Pass die u toegang geeft tot de drie belangrijkste musea van de Slag van Waterloo. De pass is een jaar geldig! U hoeft dus niet alle drie de musea op dezelfde dag te bezoeken.

Prijs:

  • Volwassene: € 29
  • Studenten – Senioren: 26€
  • Kinderen vanaf 10 jaar: 16€

De 1815 Pass is te koop in ons museum en op onze website.

Heeft u parkeergelegenheid?

Wij hebben geen eigen parkeergelegenheid. U kunt echter gemakkelijk parkeren in de buurt van het museum. De volgende parkings bevinden zich op minder dan 3 minuten wandelen van ons museum Parking 115: gratis binnen- en buitenparking Parking Avenue Reine Astrid: gratis buitenparking.

Is het museum uitgerust voor personen met beperkte mobiliteit?

Aangezien het Wellingtonmuseum is ondergebracht in een gebouw dat meer dan 300 jaar oud is en door het Waals Gewest is geklasseerd, is het helaas niet mogelijk geweest toegang te verlenen aan personen met beperkte mobiliteit (rolstoelgebruikers). Wij verontschuldigen ons hiervoor. Bezoekers met speciale behoeften zijn echter welkom: bel ons of stuur ons een e-mail en wij leggen u graag de bezoekregeling uit. Er zal toegang worden verleend.