Verleng uw bezoek

slagvelden

memoriaal 1815

Het Memorial van de Slag bij Waterloo in 1815 is een unieke plek in België die zowel een gedenkteken als een historisch museum is. Het is ook en vooral een plaats vol geschiedenis. Het Memorial Museum: herbeleef de geschiedenis van de veldslag aan de hand van uniformen, historische voorwerpen, geanimeerde kaarten, een originele 3D-film… Het Panorama: ontdek het immense historische doek van het Panorama, 110 meter lang en 12 meter hoog! De Leeuwenheuvel: beklim de 226 treden om een uitzonderlijk zicht op het Slagveld te bewonderen. De boerderij van Hougoumont: laat het verhaal van “de strijd in de strijd” vertellen dankzij een multimedia-installatie die innovatie en herinnering combineert.
ANX-1H-01DZ-000N
CBST1460

Laatste hoofdkwartier

Napoleon

Het museum herbergt een groot aantal voorwerpen, voornamelijk uit het Franse leger, waaronder het veldbed van keizer Napoleon, in een authentiek historisch decor. De scenografie van het museum stelt de bezoeker in staat zich beter in te leven in deze historische plaats en de geschiedenis ervan beter te begrijpen. De nadruk ligt op de gebeurtenissen in de nacht van 17 op 18 juni en op talrijke anekdotes uit het burgerlijke en militaire leven. Aan kinderen wordt een ludiek parcours aangeboden om dit beslissende moment in de geschiedenis beter te begrijpen… Er wordt ook speciale aandacht besteed aan personen met beperkte mobiliteit met aangepaste zones vanaf de receptie, voor slechtzienden, slechthorenden en doven.

gecombineerd ticket

Pass 1815

De 1815-pass is een ticket dat de drie belangrijkste musea van de Slag bij Waterloo combineert.
  1. Het Waterloo Memorial 1815
  2. Het Wellington Museum
  3. Napoleons laatste hoofdkwartier in Genappe.
Deze is 1 jaar geldig.
PASS
Ferme-de-Mont-St-Jean-2-1080x675

De boerderij

mont-saint-jean

De Ferme de Mont-Saint-Jean, een plek met karakter, authenticiteit en geschiedenis, nodigt u uit om de wonderen die zij herbergt te komen ontdekken. De Ferme de Mont-Saint-Jean is vandaag bekend om haar brouwerij, haar museum, haar winkel, haar evenementen, haar zalen en haar restaurant, maar haar geschiedenis wordt gekenmerkt door belangrijke gebeurtenissen waarvan zij getuige en theater was. Een rijke geschiedenis – van de middeleeuwen tot vandaag, met 1815 als beslissend keerpunt – die de Ferme de Mont-Saint-Jean al haar karakter en adel heeft gegeven.

Napoleon's laatste overwinning

Ligny 1815

Het Museum van Ligny 1815 is ondergebracht in een 17e-eeuwse boerderij die tijdens de nacht van de slag dienst deed als infirmerie. In het hart van het slagveld, waar 150.000 mannen een hevige strijd leverden, neemt de museumruimte u mee terug in de tijd naar vrijdag 16 juni 1815, 48 uur voor Waterloo.

accommodatie in waterloo

stay

Van de klassieke kamer tot de authentieke kamer, de stad Waterloo is vol van hotels!

PARTENERS