Egypte: van de Farao’s tot de Generaal

nieuwe tentoonstelling

Egypte

Van de Farao’s tot de Generaal

16/06/23 > 14/01/2024

Het Wellingtonmuseum neemt u mee naar Egypte! Kom via de dromen van Napoleon Bonaparte ontdekken welke invloed het land van de farao’s eeuwenlang heeft gehad!

Zonder de grote dromen van de toekomstige keizer van de Fransen zou Champollions ontdekking van het geheim van de hiërogliefen niets voorstellen!

Dompel u onder in het oude Egypte dankzij onze tentoonstelling vol voorwerpen uit de oudheid, relikwieën van de Egyptische expeditie, adembenemende landschappen en nog veel meer!

DE TENTOONSTELLING IN DRIE WOORDEN

Geschiedenis.

De tentoonstelling toont een collectie Egyptische votiefbronzen uit tempels. Van een selectie wapens tot Oushebtis en een opgezette krokodil, wij tonen een grote verscheidenheid aan Egyptische stukken.

Immersie.

Onze scenografie laat u even naar het hart van Egypte reizen! Vergezeld van meeslepende decors zal onze tentoonstelling de bezoekers in staat stellen deel te nemen aan een authentieke en onvergetelijke ervaring midden in de woestijn!

Algemeen publiek

Ons doel is om de tentoonstelling toegankelijk te maken voor kinderen! Daarom hebben we een educatief boekje en workshops voor kinderen samengesteld. Onze geschiedenisliefhebbers zullen versteld staan van onze authentieke collectie!

rond de tentoonstelling

aCtiviteiten

Design sans titre (11)

Conferenties

Tijdens onze tijdelijke tentoonstelling verwelkomen we hoogstaande sprekers die de geschiedenis van het Oude Egypte toelichten.

Design sans titre (13)

activiteiten

In het museum worden veel activiteiten voor kinderen georganiseerd!

rondleidingen

Een schoolbezoek of een privérondleiding organiseren? Ontdek onze verschillende formules!

ONZE PARTNERS